fbpx

Over EL Pio

EL Pio popvocals: ruim 20 dames, acht heren, één dirigent en live begeleiding. Vier- tot zesstemmige popmuziek met prachtige originele arrangementen, choreografie en kleding. Een repertoire dat pakweg de laatste dertig jaren popmuziek omvat, enthousiasme en gezelligheid….
EL Pio popvocals: al bijna 20 jaar een begrip in Etten-Leur. EL Pio popvocals is medio 1997 opgericht door Rudy Pijfers. Rudy staat nu nog steeds “vóór het koor” als dirigent, is daarbij de artistiek leider en maakt ook nog eens de prachtige en originele arrangementen, die de basis vormen voor de hartverwarmende “sound” van EL Pio popvocals.
EL Pio popvocals zingt bestaande popmuziek meerstemmig op creatieve en unieke wijze en daar zijn we echt trots op. We zingen in ieder geval vierstemmig, waarbij de melodielijnen afwisselend door de verschillende zangstemmen voor hun rekening worden genomen. Als de bezetting en het nummer het toestaan, dan maakt Rudy er zelfs een zesstemmig arrangement van.
Na enkele grote shows zingt EL Pio popvocals tegenwoordig in kleinere blokken. Deze blokken bestaan uit circa 10 nummers, die qua originele uitvoerder, titel en of tekst een logische relatie met elkaar hebben. Op dit moment zijn we bezig met het instuderen van het blok “Oh My God”. Dit blok bestaat uit 10 prachtige nummers van beroemde artiesten, zoals Within Temptation, Pink, Lou Reed, Birdie en Racoon. Zelf hebben we tijdens de repetities al met enige regelmaat kippenvel! Voor de volgende blokken hebben we ook al vele leuke ideeën op de plank liggen.
Bij EL Pio popvocals staat het zingen voorop – daar willen we ons publiek vooral mee raken – maar we staan zeker niet “stijf” op het podium. Met relatief eenvoudige choreografie en bijpassende kleding versterken we onze zang en zorgen voor een evenwichtig totaalbeeld. De choreografie is in handen van Patricia Moojen en Lia van Gammeren zorgt voor de onderlinge afstemming van de kleding.
EL Pio popvocals kan tot maximaal 35 zingende leden groeien. Iedereen vanaf 21 jaar is welkom bij EL Pio popvocals. Als je interesse hebt kun je contact opnemen met het secretariaat.
EL Pio popvocals repeteert op de maandagavonden in het Turfschip van 20.00 uur tot 22.30 uur. Onze repetities zijn een mix van hard en serieus werken en van plezier en gezelligheid. Ook tijdens deze repetities werken we met live begeleiding. William Croonen is onze repetitor en wat zijn we toch blij met deze muzikale alleskunner. Hij is onder andere  bassist van de bekende bands “FuSo”, Jamirovibe en After Rehearsal. Op het keyboard geeft William onze repetities zonder meer een extra dimensie, zodat dit ook al vaak muzikale feestjes worden.
EL Pio popvocals repeteert niet om het repeteren. We hebben veel plezier in het samen zingen, maar het doel is en blijft om op te treden. EL Pio popvocals is binnen en buiten Etten-Leur vaak te zien en te horen geweest, zoals bijvoorbeeld op evenementen in Etten-Leur (o.a. Cumel), bij de “eigen” grote shows in theater de Nobelaer en buiten Etten-Leur op een aantal korenfestivals (Middelburg Vólkoren). Wil je ons eens boeken, neem dan gerust contact op met het secretariaat om de mogelijkheden te bespreken.

Loading